اخبار مناطق آزاد ایران

انتشار روزانه اخبار مربوط به مناطق آزاد

اخبار مناطق آزاد ایران

انتشار روزانه اخبار مربوط به مناطق آزاد

اخبار منطقه آزاد قشم، منطقه آزاد کیش، منطقه آزاد چابهار، منطقه آزاد ارس و منطقه آزاد انزلی را با ما دنبال نمایید.

۳ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

 موقعیت جغرافیایی منطقه آزاد ارس

از نظر جغرافیایی منطقه آزاد ارس در نقطه صفر مرزی است که بطور متوسط عرض این شهرستان 17 کیلومتر، و طول آن 100 کیلومتر است. منطقه آزاد ارس در مجاورت کشورهایی چون ارمنستان، آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان قرار دارد. رود ارس، مرز کشور ایران را با کشورهای جمهوری آذربایجان (جمهوری خودمختار نخجوان) و ارمنستان تشکیل می‌دهد.

منطقه آزاد ارس در حاشیه رود ارس است که مهم‌ترین و پرآب‌ترین رودخانه شمالی آذربایجان شرقی است. این رود از کوه بینگول داغ (هزار برکه) واقع در حوالی سرچشمه فرات در ترکیه سرچشمه گرفته قرار.

وضعیت آب و هوایی منطقه آزاد ارس

این منطقه، در ناحیه نیمه خشک و نیمه سرد شمال غرب ایران قرار دارد. بارش سالیانه در آنجا در حدود ۲۲۵ تا ۴۰۰ میلی‌لیتر در سال بوده و دمای میانگین آن تقریباً ۱۵ درجه سلسیوس است. در جلفا، حدود ۵۰ روز از سال به‌عنوان روز سرد در نظر گرفته شده‌است. این ناحیه صنعتی-تجاری در محدوده کوه‌های بلندی که اقلیم نسبتاً سردی دارند، واقع‌شده است.

منطقه آزاد ارس در حال حاضر فاقد فرودگاه مستقل می‌باشد بنابراین از فرودگاه تبریز استفاده می‌شود اما فرودگاه این منطقه در رأس احداث است. در این شرایط اکثر افراد در این تفکر هستند که احداث این طرح باعث کسادی بازار فرودگاه تبریز می‌شود البته این ایده نادرستی است.

  جاذبه های گردشگری در منطقه آزاد ارس

یکی از قدیمی‌ترین و زیباترین روستاهای حاشیه رودخانه ارس روستای اشتبین است که خانه‌های مزین به سردرها و کتیبه‌های مرمرین دوره صفویه و طبیعت جذاب با جنگلی از میوه دارد. این منطقه که در ناحیه شمال غربی شهرستان کلیبر واقع گردیده است پوشیده از جنگل، استیپ و سایر پوشش‌های گیاهی است. همچنین پارک 26 هکتاری کوهستان ارس در مسیر گردشگری غرب جلفا در مسافت 5 کیلومتری از شهر جلفا قرارگرفته است که بسیار خوش آب و هوا و سرسبز است.


  • رضا نعمتی
  • ۰
  • ۰

موقعیت منطقه آزاد انزلی از نظر جغرافیایی

منطقه آزاد تجاری-صنعتی انزلی یکی از مناطق آزاد هفت‌گانه ایران در استان گیلان است که در راستای اهداف اقتصادی این کشور، در سال ۱۳۸۴ شمسی در شهرستان انزلی و شهرستان رشت تأسیس شد. هم‌اکنون دو سوم محدوده منطقه آزاد در شهرستان رشت واقع شده است و مابقی آن در شهرستان انزلی و شهرستان آستانه اشرفیه قرار دارد.

 

 تاریخچه منطقه آزاد انزلی

در سال ۷۵ منطقه وی‍ژه اقتصادی بندرانزلی در دو بخش جداگانه با توجه به خواست همگانی و براساس مصوبه هیئت دولت تعیین شد .

 در سال ۸۲ منطقه ویژه اقتصادی انزلی به منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی تغییر کرد.

  در سال ۸۳ اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی مورد تصویب هیئت وزیران قرار گرفت.

در سال ۸۴ محدوده منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی از طرف هیئت وزیران تعیین و ابلاغ شد؛ که بر اساس آن منطقه آزاد انزلی در سه بخش و محدوده مجزای بندری؛ اداره کل بنادر و کشتیرانی استان، شهرک صنعتی انزلی و محدوده منطقه ویژه اقتصادی سابق انزلی را شامل می‌شد.

 

مزیت ها و ویژگی های منطقه آزاد انزلی در موارد زیر بررسی گردیده است:

·          مزایا از نظر قانونی

·          مزایای از نظر جغرافیایی

·          مزایای از نظر  اقتصادی

·         مزایای از نظر  عمرانی و زیرساختی

·         مزایا از نظر دانش و فناوری


  • رضا نعمتی
  • ۰
  • ۰

طبق تعاریف بین المللی، منطقه آزاد محدوده حراست شده بندری و غیر بندری است که نسبت به برخی از مقررات جاری کشور معاف می باشد. بهره گیری از مزایایی مانند معافیت های مالیات،  بخشودگی سود و عوارض گمرکی، عدم وجود تشریفات زاید ارزی، اداری و مقررات دست و پاگیر و همچنین سهولت و تسریع در فرآیندهای صادرات و واردات با جذب سرمایه گذاری خارجی و انتقال فناوری، منجر به ایجاد توجه ویژه به این مناطق شده است.

اهداف ایجاد مناطق آزاد عبارتند از:

جذب سرمایه های خارجی.
ایجادفرصتهای شغلی جدید.
کسب درآمد ارزی وافزایش صادرات.
دستیابی به فناوری پیشرفته.
جذب نقدینگی سرگردان داخلی وکمک به مهارتورم.
محرومیت زدائی ازمناطقی که امکان رشدوتوسعه بالقوه رادارند.

منطقه ویژه اقتصادی و آزاد تجاری چه تفاوت هایی با هم دارند؟

مهمترین تفاوت این دو منطقه در میزان مالیاتی است که به هریک از آنها تعلق می گیرد. طبق قوانین تصویب شده در مناطق آزاد 15 سال معافیت مالیاتی وجود دارد در حالی که در در مناطق ویژه اقتصادی، تخفیف مالیاتی مطابق با قوانین داخل کشور در نظر گرفته می شود.

در مناطق ویژه اقتصادی فقط به اتباع خارجی اجازه خرده فروشی داده می شود در حالی که در مناطق آزاد، خرده فروشی هم برای اتباع خارجی و هم برای اتباع داخلی آزاد است.

صدور ویزا در مناطق ویژه بر اساس مقررات داخل کشور انجام می گیرد در حالی که در مناطق آزاد، ویزا در مرزهای ورودی منطقه صادر میگردد.

در مناطق آزاد، قوانین جداگانه ای برای کار و بیمه اتباع خارجی تصویب شده است اما در مناطق ویژه اقتصادی، این مقررات تابع مقررات داخلی کشور است.

مزایای سرمایه گذاری و ثبت شرکت در مناطق آزاد

معافیت مالیاتی به مدت 15 سال

معافیت از پرداخت مبالغ گمرکی و سود بازرگانی برای برخی از کالاها

ورود آزاد برخی از کالاها مانند مصالح ساختمانی

معافیت مالیاتی برای ورود کالاهای ساخته شده در منطقه به داخل کشور

امکان ترانزیت کالا بدون محدودیت

عدم نیاز به ویزا برای اتباع خارجی

آزادی کامل ورود و خروج اصل و سود سرمایه

مقررات خاص برای اشتغال نیروهای انسانی

امکان استفاده از نیروهای خارجی برای کار در منطقه

مناطق آزاد ایران

ایران هم اکنون دارای 8 منطقه آزاد تجاری می باشد که عبارتند از انزلی، ارس، کیش، چابهار، قشم، اروند، سلفچگان، ماکو این مناطق دائما تغییر میکنند و قوانین جدیدی در آنها تصویب می شود که در راستای رسیدن به اهداف ایجاد مناطق آزاد هستند. اخبار مربوط به هریک از مناطق آزاد را به طور جداگانه می توانید در لینک های زیر دنبال نمایید:

اخبار منطقه آزاد انزلی
اخبار منطقه آزاد ارس
اخبار منطق آزاد قشم
اخبار منطقه آزاد کیش
اخبار منطقه آزاد چابهار

  • رضا نعمتی