اخبار مناطق آزاد ایران

انتشار روزانه اخبار مربوط به مناطق آزاد

اخبار مناطق آزاد ایران

انتشار روزانه اخبار مربوط به مناطق آزاد

اخبار منطقه آزاد قشم، منطقه آزاد کیش، منطقه آزاد چابهار، منطقه آزاد ارس و منطقه آزاد انزلی را با ما دنبال نمایید.

۲ مطلب در آبان ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

 موقعیت مناسب دریای خزر با ۳۷۱ هزار کیلومتر مربع وسعت به عنوان بزرگترین دریاچه دنیا، محیط مناسبی را برای رشد انواع آبزیان به خصوص ماهیان به وجود آورده است. دریای خزر با بهره گیری از آب رودهایی که به آن سرریز می شود و رسوبات حاصل از آنها محیط مناسبی را برای افزایش پلانکتون‌ها، نرم تنان، سخت پوستان و ماهیان به وجود آورده است. به همین دلیل شیلات شمال با وجود دریای خزر و گوناگونی رودخانه های مختلف و تنوع ماهیان موجود در آن همواره یکی از پر فعالیت ترین مناطق شیلاتی کشور بوده و از نظر اقتصادی در زندگی مردم منطقه و حتی فراتر از آن در سطح ملی و بین المللی نیز اهمیت داشته است.

برنامه های شیلات منطقه آزاد انزلی

صمد درویشی، مدیر شیلات استان گیلان در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ با تاکید بر اهمیت بخش شیلات در این استان و به خصوص شیلات منطقه آزاد انزلی ، در خصوص فعالیت های آینده حوزه شیلات در منطقه آزاد انزلی گفت: یکی از فعالیت های مورد نظر در شیلات انزلی پرورش ماهی در قفس در این منطقه است که تعداد ۹ مزرعه با ظرفیت ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن در زمینه پرورش ماهی در قفس مجوز داده شده است.

وی افزود: هنوز فعالان این عرصه در خصوص پرورش ماهی در قفس شروع به فعالیت نکرده اند و این مهم نیازمند زمان است. پرورش ماهیان گرمابی که در این منطقه مسبوق به سابقه بوده و ۱۰ مزرعه در آنجا مشغول به فعالیت هستند، با ظرفیتی حدود ۴۸ تن تولید است.

درویشی خاطرنشان کرد: دو فعالیت جدید در منطقه امروز پیگیری می شود که یکی از آنها مجوز پرورش قورباغه است که بیشتر به منظور صادرات و ارزآوری فعالیت خود را آغاز خواهند کرد. دیگری پرورش حلزون است که در مرحله اول با ۲۰۰ تن تولید آن موافقت شده است.

وی گفت: یکی از شرکت های داخلی که از شیلات گیلان مجوز دریافت کرده درصدد است تا زنجیره تولید را کامل کند و پرورش ماهی در قفس را انجام دهد و بعد از تولید نیز ارزآوری داشته باشد و در حوزه فرآوری نیز در منطقه آزاد انزلی سرمایه گذاری کند.

مدیر کل شیلات گیلان درباره حوزه شیلات منطقه آزاد انزلی نیز گفت: جهت گیری ما برای منطقه آزاد انزلی این است که در بخش عرضه و عمل آوری آبزیان رشد پیدا کنیم چرا که منطقه آزاد یکی از بهترین مناطق برای انجام این فعالیت هاست چرا که هم زیرساخ تها برای این فعالیت ها فراهم است و هم اگر صادراتی بخواهد صورت بگیرد درگیر قوانین دست و پاگیر سرزمین اصلی نخواهند شد.

 

به گزارش اقتصاد۲۴ منطقه آزاد انزلی از توانمندی های بسیاری برای فعالیت در شیلات برخوردار است و می تواند سرمایه گذاری های زیادی را به خود جلب کند. زمینه های سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران شامل، تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری در اراضی ساحلی با استفاده از آب دریا، تکثیر و پرورش آبزیان غیر ماکول (کروکودیل ، اسپله ، زالو ، قورباغه و غیره )، احداث مزارع پرورش ماهیان گرمابی، احداث مزارع تکثیر و پرورش ماهیان سردابی، تکثیر و پرورش ماهیان زینتی، زنده فروشی ماهیان پرورشی، پرورش ماهی در قفس های دریایی (خاویاری و قزل آلا) است که با برنامه ریزی های لازم می تواند یکی از بخش های مهم و دارای ارزآوری باشد که تاثیر مهمی بر اقتصاد محلی و ملی بگذارد، چرا که این منطقه با توجه به اهمیت زیست محیطی و اقتصادی از دیرباز مورد توجه کشورهای همسایه بوده و امروز می توان گفت از همه توان آن و البته با توجه به عدم آسیب به محیط زیست، استفاده نشده و این منطقه نیازمند آن است تا رویکردی جدید به حوزه شیلات داشته باشد.


 

 

 

  • رضا نعمتی
  • ۰
  • ۰

حامد عبدالهی فینی، رییس اداره شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد۲۴ در تشریح فعالیت های این منطقه در حوزه شیلات گفت: ما در زمینهٔ شیلات در سه بخش مشغول به فعالیت هستیم؛ یکی بخش پرورش میگوی قشم است که پیش‌بینی می‌کنیم تا سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۵ هزار تن میگو در قشم تولید شود. بخش دوم تولید لارو یا بچه میگو است و بخش سوم به تولید خوراک آبزیان در قشم اختصاص دارد.

پرورش میگو از اصلی ترین ظرفیت های منطقه آزاد قشم

رییس اداره شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم افزود: تا پیش از شروع مدیریت مهندس مؤمنی در منطقه آزاد قشم، در حوزه پرورش میگو که یکی از اصلی‌ترین فرصت‌ها و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری ماست دو شرکت بیشتر فعال نبودند، اما امروز در حوزه پرورش میگو به‌صورت سنتی، ۹ شرکت به این ظرفیت اضافه‌ شده است.

 

عبداللهی در توضیح فعالیت های منطقه آزاد قشم در تولید و پرورش میگو گفت: با توجه به ظرفیت‌های دریایی که جزیره قشم دارد می‌توان گفت آب در این منطقه از لحاظ فیتوشیمیایی دارای بهترین وضعیت است و از بهترین نقاط محسوب می شود؛ همچنین ازنظر شوری، دما و PH در وضعیت خوبی قرار دارد. امروز میانگین برداشت کشور در حدود ۳ تا ۳.۵ تن در هکتار است اما در جزیره قشم به‌ راحتی ۷ تا ۸ تن را با همان شرایط برداشت می‌کنیم.

وی خاطر نشان کرد: حدود ۲ هزار هکتار برای گسترش پرورش میگوی قشم در دست اقدام داریم که در حدود هزار و ۵۰۰ هکتار آن عملیاتی شده و مابقی نیز در حال انجام تشریفات اداری است. تقریباً ۹۰ درصد واگذاری‌های ما پیشرفت پروژه‌ای بالای ۵۰ درصد دارد. درگذشته ۲ شرکت فعال داشتیم و خوشبختانه امسال فاز اول ۳ شرکت به بهره‌برداری رسیده است و به دو شرکت قبل اضافه‌شده است. پیش‌بینی ما برای دوره بعد اضافه شدن سه شرکت دیگر به این تعداد است.

 

میگوی قشم از سوی کشورهای دیگر پیش خرید می شود

عبداللهی در خصوص صادرات میگوی قشم نیز گفت: چینی‌ها هر روز سر مزارع ما هستند و میگوی ما را یا پیش‌خرید یا خرید می‌کنند. تمام خرید ما را انجام می‌دهند. میگوی قشم مشتریانی از روسیه، فرانسه، قطر و امارات هم دارد.

 

استفاده از تکنولوژی روز دنیا در پرورش میگوی قشم

رییس اداره شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم گفت: ما از امسال دیگر به روش سنتی واگذاری زمین نداریم. امروز در کشور واگذاری به شیوه سنتی است و شامل استخرهای خاکی با هوادهی پدالی است و استخرها معمولاً یک هکتاری تا دو هکتاری یا نهایت نیم هکتاری هستند اما سیاست سازمان منطقه آزاد قشم امروز بر استفاده از حذف روش سنتی و به‌کارگیری روش‌های جدید برای پرورش میگوی قشم است.

وی خاطرنشان کرد: با استفاده از استخرهای پیش‌ساخته یا بتنی، تغییراتی را در هوادهی ایجاد کرده‌ایم مانند هوادهی فشرده، غذادهی و مدیریت مناسب، به‌جای تولید ۳-۴ تن در یک هکتار، با این تکنولوژی ۴۰ تن در یک هکتار برداشت داریم. به همین دلیل زمین کمتری موردنیاز است و به‌جای واگذاری ۲۰۰ هکتار زمین ۵ تا ۱۰ هکتار زمین واگذار می‌شود؛ در حقیقت تولید را در واحد سطح بالا برده‌ایم، این فعالیتی است که برای اولین بار، سازمان منطقه آزاد قشم در کشور انجام داده و اولین واحد پرورش متراکم میگو در استخرهای بتنی در قشم است که سال گذشته به بهره‌برداری رسید.

 

تولید خوراک آبزیان در قشم، همگام با استانداردهای جهانی

عبدالهی تصریح کرد: در زمینهٔ تولید خوراک باید گفت، امروز بسته‌بندی هم در قشم انجام می‌شود و هدفمان این است که تولید خوراک همگام با استانداردهای روز دنیا باشد و با ضریب تبدیل (FCR) پایین، غذای باکیفیت تولید کنیم و از طرف دیگر درزمینهٔ فرآوری و بسته‌بندی و انجماد نیز با لحاظ استانداردهای روز دنیا بتوانیم سرمایه‌گذار جذب کنیم و برای این هدف هم برنامه‌ریزی‌های لازم شده است.

 

 

 

قشم درصدد کاهش وابستگی ها در تولید و پرورش ماهی در قفس

این مسئول شیلات قشم بیان کرد: تا پایان برنامه ششم ظرفیتی که برای ماهی در قفس دیده‌شده تولید ۲۰۰ هزار تن است. از این مقدار ۱۲۰ هزار تن مربوط به استان هرمزگان است و ازاین‌بین ۸۴ هزار تن مربوط به جزیره قشم و جزایر اطراف قشم است. برای این منظور ما در پرورش ماهی دو سایت داریم که یکی از آن‌ها سایت دریایی است که قفس‌ها در آن نصب می‌شود و یک سایت خشکی که به‌عنوان سایت پشتیبانی است و معمولاً انبار نگهداری غذا و است و برای دسترسی به دریا در نظر گرفته می‌شود. ما در حال حاضر در حدود ۳۰ هزار تن مجوز برای تولید صادر کرده ایم و تفاهم‌نامه‌ای هم به ظرفیت ابتدایی ۱۰ هزار تن و ظرفیت نهایی ۵۰ هزار تن با بنیاد مستضعفان منعقد کردیم.

منبع: https://eghtesaad24.ir/news/166667

 

 

 

  • رضا نعمتی